Recepten

Oosterse vegetarische soep

Vegetarische Oosterse soep met veel groente! uitermate geschikt wanneer je te weinig groente hebt gegeten of wel een oppeppertje kunt gebruiken. De soep is snel klaar te maken en absoluut niet moeilijk. Er zit genoeg groente in en je kunt er zo 2 dagen van eten. Bekijk hieronder het recept en probeer uit!

Oosterse soep voor 4 pers.

Ingrediënten:


  • 400g snijbonen

  • 400g sperziebonen

  • 4 eieren

  • 1 el kerriepoeder

  • 400ml kokosmelk

  • 300g rijst naar keuze

  • pakje bamboe sajoer bootjes

  • 800ml water


Bereiding:

Kook de rijst volgens verpakking en kook de eieren in 7 minuten. Zet een pan op het vuur en schenk er een dikke scheut olijfolie in. Bak de bamboe sajoer boontjes en de kerriepoeder voor 3 minuten. Voeg daarna de snijbonen en sperziebonen toe alsook de kokosmelk en het water. Kook het geheel 8 minuten en zet het vuur daarna uit. Giet de rijst af en verdeel over 4 kommen. Schenk er daarna de soep overheen en serveer er een eitje bij.

Ook lekker met stokbrood om erin te dompelen.

Eet smakelijk!